هسته علمی دبيران علوم تجربی متوسطه اول منطقه خفر
چهار شنبه 12 بهمن 1390برچسب:, :: 14:48 :: نويسنده : م .کاوسی
روش اول:مقداری الکل را به مخلوط این دو بیفزایید. الکل به این دلیل که دارای عامل هیدروکربنی ناقطبی است، شکر را که آن هم عامل هیدروکربنی دارد، در خود حل میکند. ولی نمک که مادهای یونی است در آن حل نمیشود. به این ترتیب با یک صافی میتوان بلورهای نمک را جدا نمود. پس از مدتی هم الکل تبخیر میشود و دوباره بلورهای شکر به دست میآیند.
ادامه مطلب ... چهار شنبه 12 بهمن 1390برچسب:, :: 14:54 :: نويسنده : م .کاوسی
این سوالی است که سالها ذهن دانشمندان را به خود مشغول داشته است و دانشمندان زیادی در تلاش اند که پاسخی برای آن بیابند. اما برای پاسخ به این پرسش باید ابتدا معنی حیات را بدانیم.
ادامه مطلب ... یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:, :: 22:12 :: نويسنده : م .کاوسی
کاتاليزور ماده اي است که سرعت واکنش شيميايي را افزايش مي دهد. کاتاليزور در ابتدا با مواد اوليه تشکيل پيوند مي دهد و آنها را به محصول تبديل مي کند. سپس محصول از سطح کاتاليزور جدا مي شود و مواد واکنش نکرده براي ادامه واکنش روي سطح کاتاليزور باقي مي مانند. در حقيقت، مي توان واکنش هاي کاتاليزوري را به صورت يک سيکل بسته در نظر گرفت که در ابتدا کاتاليزور وارد واکنش مي شود سپس در انتهاي سيکل به شکل اوليه خود بازيابي مي شود.
ادامه مطلب ... یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:, :: 22:7 :: نويسنده : م .کاوسی
در قديم به آن دبير فلك وبه علت سرعت بالاي مداري آن در قديم به آن پيك باد پاي خدايان مي گفتند
عطارد را فلك دوم و رنگ آبي را به آن نسبت مي دهند و در بين عرفا به معرفت مشهور و در بين شعرا اين فلك را به عطار نسبت مي دهند
فضاپيما هايي كه به سوي عطارد پرتاب شده اند: ادامه مطلب ... یک شنبه 9 بهمن 1390برچسب:, :: 21:54 :: نويسنده : م .کاوسی
آيا مي دانيد:
· قطر زمين 12758 كيلومتر است و قطر خورشيد 109 برابر قطر زمين است.
· جرم زمين 1024*5.98 كيلوگرم است و جرم خورشيد 1030*1.99 كيلوگرم است.
· جرم خورشيد 99.9 درصد جرم منظومه شمسي را به خود اختصاص داده است ادامه مطلب ... پنج شنبه 6 بهمن 1390برچسب:, :: 8:17 :: نويسنده : م .کاوسی
بار الکتریکی یک خاصیت فیزیکی ماده است که باعث میشود، هنگامی که ماده در مجاورت مادهٔ باردار دیگری قرار میگیرد به آن نیرو وارد شود. بار الکتریکی دو نوع است بار مثبت و بار منفی. بین دو ماده یا جسم با بارهای همنام نیروی رانش ایجاد میشود و برعکس اگر ناهمنام باشند بین آنها ربایش ایجاد میشود. در سامانهٔ استاندارد بین المللی یکاها واحد بار الکتریکی کولن (C) است. البته در مهندسی برق از یکای آمپرمتر (Ah) نیز استفاده میکنند. در مطالعهٔ اندرکنش میان اجسام باردار، دانش الکترومغناطیس کلاسیک کافی است و از اثرهای کوانتومی صرف نظر میشود. ادامه مطلب ... سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 15:10 :: نويسنده : م .کاوسی
فصل هفتم
1-جملات زير را كامل كنيد
الف ) به سنگ هايي كه نفت در آن ها تشكيل مي شود ...............مي گويند . ( سنگ مادر )
ب ) سنگ هاي ...............منبع اصلي تأمين انرژي براي آدمي هستند . ( رسوبی )
پ ) به سنگ هاي رستي يا گچي كه در مسير نفت قرار مي گيرند ، سنگ ...........گفته مي شود . ( پوششی )
ت ) هر چه درصد ...........زغا ل سنگ بيشتر باشد آن زغا ل مرغوب تر است . ( کربن )
ث ) در صنايع فولاد براي جدا سازي نا خا لصي هاي سنگ آهن از زغا ل ..........استفا ده مي شود . ( زغال کک )
2-
<span style="background-color
ادامه مطلب ... سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 15:5 :: نويسنده : م .کاوسی
همكاران ارجمند آوردن پاسخ ها فقط جنبه آموزشي جهت دانش آموزان دارد در صورت وجود اشتباهات تايپي پوزش ما را بپذيريد فصل 7
1-كامل كنيد
الف )به مقدار نيرويي كه به طور عمود بر واحد سطح وارد مي شود...................گويند. ( فشار )
ب ) اگر نيرو ثابت بماند ، هر چه سطحي كه نيرو بر آن وارد مي شود بيشتر باشد ميزان فشار ................است . ( کم تر )
پ ) فشار مايعات در اثر ...............آن ها به وجود مي آيد. ( وزن )
ت ) هر چه مقدار گاز در يك ظرف سربسته بیش تر باشد ، فشار گاز درون آن .................مي شود .( بیش تر )
ث ) مقدار فشار ما يعات به ..............آن ها بستگي دارد. ( ارتفاع )
ج ) مايعات فشار را به خوبي وبه طور ..............ودر همه ي ...............منتقل مي كنند.( یکسان – جهات )
2
ادامه مطلب ... سه شنبه 4 بهمن 1390برچسب:, :: 14:57 :: نويسنده : م .کاوسی
همكاران محترم و دانش آموزان عزيز آوردن سوالات با جواب صرفأ جنبه آموزشي دارد ممكن است اشتباهات تايپي جزئي وجود داشته باشد .
فصل هشتم:
1- كامل كنيد
الف ) به جابه جايي دائمي آب بين دريا ،هواوخشكي................مي گويند . »»» چرخه ی آب
ب ) قطره هاي درشت آب بر اثر غلبه ي نيروي .................بر نيروي .................به صورت باران به زمين مي افتد. »»» گرانش زمین - تکیه گاه هوا
پ ) وقتي دما كمتر از نقطه ي انجماد آب باشد بارش به صورت .............خواهد بود. »»» برف
ت ) ابرهاي ................معمولأ در ارتفاع بالا تشكيل مي شوند وبارندگي ندارند. »»» استراتوس
ادامه مطلب ... دو شنبه 3 بهمن 1390برچسب:, :: 13:34 :: نويسنده : م .کاوسی
بر خلاف آنچه تا کنون تصور می رفته است ,عامل اصلی انقراض دایناسورها و هم عصرانشان شهاب سنگ معروف "چیکسولوب"* نمی باشد. به اعتقاد برخی فسیل شناسان اصابت شهاب سنگهای متعددبه زمین, آتشفشانهای مهیب و پرقدرت شبه قاره هند و نهایتا تغییرات آب و هوایی در پایان دوره" کریتاسیوس" همگی در نابودی دایناسورها نقش داشتند.
بیش از 65 میلیون سال پیش دراواخر دوره کریتاسیوس ,شهاب سنگ عظیم الجثه ای به قطر 10 کیلومتر به زمین اصابت کرد.در اثر این اصابت حفره ای عظیم در دل زمین ایجاد شد که با استفاده از ابزارهای زمین شناسی وجود آن در یک کیلومتری زیر سطح زمین کشف شد .مکان این اصابت یاکوتان در پنینسولا واقع در مکزیکو بود .
هنگامی که چیکسولوب به زمین اصابت کرد شوک عظیمی ناشی از انتقال انرژی به زمین بوجود آورد با این اتفاق 5.0×1023 ژول انرژی تقریبا برابر با 100000 گیگا تن تی ان تی انرژی آزاد شد .این مساله یک سونامی عظیم در همه جهات به وجود آورد که به خصوص جزایر کارائیب را به شدت در هم نوردید همچنین موجب بروز زمستان هسته ای شد که زمین را بر ای سالها با ابر غلیظی پوشاند.
در اینجا بود که در دهه هفتاد میلادی نظریه انقراض دایناسورها توسط این شهاب سنگ از سوی فیزیکدانی به نام لوئیس آلوارز و پسرش والتر که یک زمین شناس بود مطرح شد .این نظریه به طورگسترده ای از سوی جوامع علمی با استقبال روبرو شد و مورد پذیرش قرار گرفت.بر اساس این نظریه ایریدیوم تا پیش از اصابت چیکسولوب در زمین وجود نداشته است و توسط این شهاب سنگ به زمین آورده شده است.
اما تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته است و با نمونه برداری از رسوبات اعماق دریا در محل اصابت چیکسولوب و نیز در تگزاس در طول رودخانه "برازوس" و از صخره های عظیم الجثه در شمال مکزیکو نشان می دهد که چیکسولوب به تنهایی نمی تواند عامل انقراض دایناسورها در کره زمین باشد چراکه اصابت این شهاب سنگ 300000 سال پیش از نابودی کامل حیات به زمین رخ داد که پس از آن بسیاری از گونه های جانداران دریایی سالهابه حیات خود ادامه می دادند.
بر اساس این تحقیقات حفره به جا مانده ازاین شهاب سنگ تنها یکی از هزاران آثار باقیمانده از انواع مشابه خود بر روی کره زمین است و شاید چیکسولوب کوچکترین و جز اولین سری از شهاب سنگهایی باشد که حیات برروی کره زمین را برای بیش از 50000از بین برد.
در تمامی مکانهای بالا محققین میکرو فسیلهای موجود را مورد بررسی قرار دادند اما هیچ گونه تاثیرات زیست محیطی که منجر به پدیده انقراض شود رانیافتند .بعبارتی هیچگونه رابطه ای بین انقراض و اصابت چیکسولوب به زمین وجود ندارد.
در نهایت بزرگترین و آخرین ضربه نامشخص در 65.5 میلیون سال رخ داد و این فاجعه دو سوم از انواع گونه های گیاهی و جانوری را به ورطه نابودی و انقراض کشاند. در واقع آن ضربه بود که باعث شد تا فلز ایریدیوم به کره زمین آورده شود و اکنون در همه سنگها و صخره ها در همه جای دنیا دیده شود. این خود از نشانه های آن ضربه کاری است که منجر به نابودی عصر خزندگان گردید.
به این ترتیب با کشف حلقه ها ی گمشده داستان واقعی انقراض دایناسور ها این داستان را می توان این گونه ادامه داد و به پایان بردکه چیکسولوب علی رغم شدت و قدرت اصابت همراه با فعالیتهای آتشفشانی بلند مدت و شدید در شبه قاره هند که طغیانهای بازالتی به همراه داشت مقادیر بسیا رانبوهی از گازهای گلخانه ای را به اتمسفر زمین متصاعد کرد در طی یک دوره بیش از یک میلیون سال با تغییرات جوی گونه های جانوری را به پرتگاه نیستی سوق داد و در نهایت با سقوط دومین شهاب سنگ عظیم الجثه همه چیز به پایان رسید.
اما این داستان با یک سوال به پایان می رسد و آن این است که رد پای آخرین شهاب سنگ عظیم الجثه را در کدام نقطه این کره خاکی باید جستجو کرد؟
درباره وبلاگ
آشنايي با دانشمندان ، مقالات علمي ، تازه هاي علم ، نمونه سئوال .و..... آخرین مطالب
نويسندگان
|
|||
![]() |